Belépés / Regisztráció

Kosár tartalma:

0Db
Összesen: 0 Ft

Ingyenes szálítás

Ha egyszere legalább 100.000 Ft értékben vásárol, ingyenesen kiszállítjuk a megrendelést

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 8:00 - 16:00

Hogy vehetem át?

Személyesen telephelyünkön vagy futárszolgálat közreműködésével!

Fizetési módjaink

Személyesen készpénzben, előre utalással, utánvéttel

Érintésvédelmi Felülvizsgálat

Érintésvédelmi Felülvizsgálat -
Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat, mérés, ellenőrzés
Az érintésvédelem / áramütés elleni védelem felülvizsgálatát  a 10/2016. (IV.5.) NGM rendelet írja elő kötelező jelleggel:
A10/2016. (IV.5.) NGM rendelet alapján a kisfeszültségű erősáramú villamos berendezés közvetett érintés elleni védelmének (érintésvédelem) ellenőrző felülvizsgálatáról és időszakos ellenőrző felülvizsgálatáról a munkáltató – a 4-5.§--ban foglaltaktól eltérően – a berendezés szerelői ellenőrzésének, illetve szabványossági felülvizsgálatának keretében gondoskodik.
 Az ellenőrző felülvizsgálatot az üzemeltetés megkezdését megelőzően, valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása és javítása után a szerelés befejező műveleteként kell elvégezni szabványossági felülvizsgálattal.
Az időszakos ellenőrző felülvizsgálatot legalább a következő gyakorisággal kell elvégezni:
  • a.) áram-védőkapcsolón havonta szerelői ellenőrzéssel
  • b.) kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon évenként szerelői ellenőrzéssel
  • c.) a Kommunális- és lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzatáról szóló 8/1981.(XII.27.) IpM rendelet alkalmazási körébe tartozó villamos berendezéseken  6 évenként szerelői ellenőrzéssel;
  • d.) egyéb villamos berendezéseken 3 évenként szabványossági felülvizsgálattal.
Az érintésvédelem fogalma, célja
Az érintésvédelem azoknak a műszaki intézkedéseknek és védelmi módszereknek az összessége, amelyekkel villamos gépek készülékek, berendezések üzemszerűen feszültség alatt nem álló, de valamilyen meghibásodás miatt feszültség alá kerülő fém vagy egyéb villamos vezető anyagú részének ember által történő érintésből származó villamos balesetek megelőzhetők.
Érintésvédelemnek nevezzük azon műszaki előírásoknak és rendszabályoknak az összességét, melyeknek célja:
Az üzemszerűen feszültség alatt nem álló, de testzárlat következtében esetleg feszültség alá kerülő fém, vagy más vezető anyagú testek érintése által okozott élettani veszélyek megelőzésére, illetve csökkentésére irányuló műszaki intézkedések.
A fentiekre való tekintettel szükséges az időszakos érintésvédelmi ellenőrzéseket és felülvizsgálatot elvégezni.
Tulajdonos, üzemeltető feladatai
Ipari-, mezőgazdasági-, kereskedelmi-, vendéglátó ipari-, közlekedési-, kulturális- stb. létesítmények tulajdonosai vagy üzemeltetői általában gazdasági társaságok, vállalatok. E gazdasági társaságok vezetőinek, vagy megbízottjainak feladata az esedékes, időszakos felülvizsgálatok elvégeztetése.
Az üzemeltető ellenőrzési kötelezettsége nem merül ki a kötelező felülvizsgálatok elvégzésében, ill. elvégeztetésében és a jegyzőkönyv megőrzésében, hanem köteles a felülvizsgálat során feltárt hibák, hiányosságok, szükséges javítások elvégzésére, ill. elvégeztetésére is. Szükség esetén ütemterv készítés alapján.
 

Akciós ajánlataink

Hírek, újdonságok

Így válassz CCTV kamerát

Így válassz CCTV kamerát

Talán meghökkentő a CCTV háború kifejezés, hiszen maga – ez az erőszakos – fogalom azt takarja, hogy akaratunkat a másik félre kényszerítjük. Bármely biztonságtechnikai rendszer telepítése egy sokfrontos küzdelem. Küzdelem a telepítési körülményekkel, munkatársakkal, megrendelővel. Jól olvasod, a megrendelővel, akiről az előző részben azt írtam, hogy ő az uralkodó. Csak röviden, hogy végre áttérhessünk a szakmaibb tartalmakra, ez egy olyan háború, amit sok esetben annak az érdekében vívsz, aki veled áll szemben. Mármint, ha jól és becsülettel végzed a munkád.

Elolvasom

Hogyan válasszunk LED fényforrást?

Cikkünkben néhány kiválasztási szempontra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyek a LED fényforrások vásárlásánál hasznosak lehetnek szakemberek és laikusok számára egyaránt. Először is tisztába kell lennünk azzal, mire is van szükségünk, vagy milyen izzólámpát kívánunk helyettesíteni. A lámpatest mérete, kivitele, burájának átlátszósága vagy átlátszatlansága, esetleg tükre és a fény irányítottsága meghatározza a belehelyezendő fényforrás kivitelét. Átlátszó búrában, ahol a káprázás zavaró lehet, vagy ahol kifejezetten szórt, diffúz fényre van szükség, korábban is opálburás fényforrást használtunk, illetve a sejtelmesebb megjelenésű (és jobb hatásfokú) belül homályosított burást. A többi esetben, amikor a lámpatest burája eleve megakadályozta a káprázást vagy kifejezetten jól irányítható, pontszerű fényforrásra volt szükségünk, ott átlátszó burást. Ez olyan általános szempont, mely a LED-ek korszakában sincs másképp, sőt attól is független, hogy gyertya, kisgömb vagy normálizzó helyett szeretnénk-e LED-et használni.

Elolvasom
Hogyan válasszunk LED fényforrást?

Forgalmazott márkák

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Ha felíratkozik az Elektromax hírlevelére. legelőször értesülhet az újdonságokról és akciókról. Így a biztosan tud rendelni még az aktuális készletből.
elektodiskont_logo

Az ország egyik vezető műszaki és elektronikus online áruháza Ismerd meg és rendelj!

ÁSZF Adatvédelem Jogi információk

©2017

Kövess minket!Facebook